Negotiation Competition. Un nou proiect ELSA – CĂRĂBAȘ, LUNGU

Negotiation Competition.

Pentru al doilea an consecutiv, împreună cu tinerii noștri colegi, membri ai Asociației Europene a Studenților la Drept – ELSA, am organizat concursul de negocieri ce a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

Evenimentul presupune ca echipele formate din câte 2 membri, studenți ai facultății de drept, să negocieze clauzele unui contract. Speța (propusă de către societatea noastră) a constat în prezentarea elementelor principale ale contractului ce urma a fi negociat și a informațiilor confidențiale pentru fiecare din cele două echipe, respectiv rezultatul dorit de către fiecare din părți. Echipele au urmărit, ca la final, contractul să conțină cât mai multe clauze în avantajul propriu.

Juriul propus a fost format din colega noastră Avocat Oana Lungu, Paula Oprea (HR Project Manager LEONI) și Lector Univ. Dr. Sergiu Golub (UBB), care au jurizat conform regulamentului concursului echipele înscrise la eveniment. Pentru rezultatul final s-a avut vedere respectarea obiectivelor date, stilul și persuasiunea, comunicarea și lucrul în echipă.

Considerăm că implicarea studenților în astfel de evenimente nu poate fi decât benefică, având rolul de a dezvolta abilitățile juridice practice ale acestora. Din interacțiunea actuală a societății noastre cu studenții putem concluziona că cei care dobândesc astfel de experiență (pe lângă pregătirea teoretică temeinică) au șanse superioare de a deveni practicieni eminenți.

Felicităm pe această cale participanții la eveniment și organizatorul principal, ELSA Cluj-Napoca!