Susținem cultura și antreprenoriatul. Consultanță juridică pentru câștigătorii evenimentului Culturepreneurs.

Susținem cultura și antreprenoriatul. Consultanță juridică pentru câștigătorii evenimentului Culturepreneurs.

Prietenii noștri de la Centrul Cultural Clujean ne-au invitat, din nou, să le fim alături. Ne bucurăm că ne-am putut implica și în programul Culturepreneurs. Am făcut-o pentru că suntem conștienți de necesitatea culturii (de orice fel) în viața noastră și importanța antreprenoriatului în societate.

Ce este Culturepreneurs?

Culturepreneurs este un program anual dedicat industriilor culturale prin care sprijinim crearea de locuri de muncă în acest sector și valorificarea produselor culturale și creative pentru a genera bunăstare. Sprijinim crearea și dezvoltarea de start-up-uri în design, film, muzică, meșteșuguri şi mass-media, pe durata a trei luni în care oferim spațiu de co-working, training și consultanță în management și incubare a tehnologiei, precum și întâlniri cu potențiali investitori și distribuitori. [https://cccluj.ro/culturepreneurs/]

În 29 noiembrie au fost desemnați câștigătorii evenimentului, pe care îi felicităm și le dorim succes în implementarea proiectelor propuse. Premiile oferite s-au dus către:

Premiul I:

Art to Goo aplicație pentru mobil care dorește să transmită art snippets zilnice, curatoriate (în principal literatură, arte plastice și artă urbană).

Premiul al II-lea:

Circ Contemporan Circus Fairies – promovează circul contemporan și dezvoltarea unei comunități de jongleuri și acrobați în Cluj. Își propune să organizeze ateliere de inițiere și de perfecționare, atât pentru copii cât și pentru adulți, evenimente culturale și spectacole, proiecte sociale și multiculturale.

Premiul al III-lea: 

Gaming – proiectul vine în ajutorul gamerilor care doresc să facă performanță în condițiile în care, din anul 2024, eSports vor fi incluse în cadrul Jocurilor Olimpice.
&
Fotopia Collective Festival – un festival de fotografie ce își propune să aducă sub aceeași umbrelă proiecte de fotojurnalism, proiecte aflate la limita dintre documentar și ficțiune sau proiecte în care valoarea estetică domină valoarea informativă.

Pe lângă premiile în bani câștigătorii au primit acces la diferite servicii utile proiectelor pe care le desfășoară. Astfel, societatea noastră se bucură să le ofere consultanță juridică, fie că este vorba despre înființarea entităților sub care vor funcționa, consultanță în domeniul fiscal, al muncii, proprietate intelectuală sau alte sfaturi pentru a putea porni cu dreptul.

Felicitări organizatorilor, participanților și câștigătorilor!